Je huis goed laten isoleren is een goed idee!

Kosten dakrenovatie
24 februari 2019 Energiedagen 0 Comments

Want met een goed geïsoleerd huis werk je mee aan een beter milieu én je stookkosten zullen flink omlaag gaan. En dat is, zeker in de week dat we hoorden dat de energiekosten flink uit de hand lopen, een heel goed idee. Ook als je dak toch al toe is aan renovatie is dit het moment om te gaan isoleren. Maar wat kosten dakrenovatie, dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie eigenlijk? Dat is natuurlijk voor ieder huis weer anders. Woon je in een boerderij op een open veld of woon je in een tussenwoning? Alleen dat maakt al flink verschil. Je kunt dan het best bij diverse bedrijven offertes aanvragen. Je weet dan zeker dat je waar krijgt voor je geld. Vergeet ook niet om de kleine lettertjes te lezen!
Kosten dakrenovatie

Wat kun je nog meer doen?

Natuurlijk kun je de centrale verwarming een tandje lager zetten en eerst een trui aantrekken als je het koud hebt. Of je laat je centrale verwarming ook vervangen door een beter exemplaar. Zonnepanelen op je dak zijn ook een uitkomst. Je wekt dan je eigen energie op en dat wat je over hebt, kun je weer verkopen aan de energiemaatschappij. Het is dan zeker van belang dat je dak in goede staat is. Ook moet je woning zó gelegen zijn dat je dak veel zon pakt. Als dit aan de voorkant van je woning is, kan het zomaar zijn dat je geen vergunning krijgt voor zonnepanelen.

Eet ook je kliekjes!

We houden allemaal wel eens iets over na de maaltijd. Meestal schuiven we dat wat over is zó vanuit de pan de groene container in. Maar dat is hartstikke zonde. Want met kliekjes kun je nog een keer een goede maaltijd maken. Je bespaart dan ook flink. En ook het eten van kliekjes (en het minder weggooien van etenswaren) zijn beter voor het milieu.

Leer je kinderen zuinig om te gaan met energie

Dat kan al heel simpel: het licht uitdoen in een kamer waar ze uit komen. De kraan niet laten lopen tijdens het tanden poetsen. En je kinderen op de fiets naar school brengen in plaats van met de auto. Als je je kinderen een hoekje van de tuin geeft om eigen groenten te kweken, zul je zien dat ze interesse krijgen in voeding en dat ze hun bord beter leeg zullen eten. Je verspilt dan minder etenswaren en door de interesse van je kinderen heb je ook altijd vers te eten!