Groene en gezonde energie

vitamine B12
9 maart 2019 Energiedagen 0 Comments

Wat bedoelen we hiermee? Groene en gezonde energie? Iedereen kent groene energie, maar gezonde energie is een nieuwe term voor de meeste mensen. Wanneer we het hebben over groene stroom hebben, dan hebben we het over het opwekken van stroom op een milieuvriendelijke manier. Als wij als mens ons hiermee bezighouden, dan voelt dit erg goed. Je weet van jezelf dat je milieuvriendelijk bezig bent bijvoorbeeld door zonnepanelen aan te schaffen of windenergie te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat jij als persoon veel positieve energie krijgt van het feit dat je goed bezig bent.

Energiebronnen

Er zijn verschillende energiebronnen waar energie vandaan gehaald kan worden. Denk bijvoorbeeld aan energie vanuit rivieren, windmolens en zonnepanelen. Dit zijn energiebronnen die groen zijn. Op dit moment is deze energie nog maar kleinschalig, maar wel de toekomst. We zien daarnaast ook een grote verplaatsing van gasapparaten naar elektrische apparaten zoals in de keuken. In plaats van koken op een gasfornuis gaan we massaal over naar een inductieplaat.

Positieve en fysieke energie

Waar we het al eerder over hadden is dat mensen positieve energie krijgen wanneer ze bezig zijn met het opwekken van groene energie (gezonde energie). Wij als mensen zijn vaak op zoek naar energie. Deze energie halen we uit verschillende bronnen. Zo halen we bijvoorbeeld veel energie uit dingen doen die we leuk vinden. Daarnaast halen we ook letterlijk energie uit voeding. Maar hierbij ontstaat vaak de discussie hoe milieuvriendelijk bepaalde etenswaren zijn.
Iedereen is het ermee eens dat we genoeg vitaminen en mineralen binnen moeten krijgen. Bijvoorbeeld vitamine B12 is voor een mens onmisbaar. Dit zorgt namelijk voor de aanmaak van onze rode bloedcellen. Deze vitamines halen we voornamelijk uit voeding. Hier ontkomen we dus niet aan. De manier waarop deze voeding geproduceerd en vervoerd wordt zijn wel belangrijk.

Weet wat je eet

Wanneer je bewuster wil gaan eten is het belangrijk dat je weet waar je eten vandaan komt. Vaak is er al veel te vinden op de verpakking. Daarnaast kun je vaak het merk opzoeken dat je gekocht hebt en alle informatie online opzoeken.

Groene energie opwekken

Tegenwoordig zijn er steeds meer gadgets die energie kunnen opwekken. Deze gadgets/apparaten waren voorheen vaak eerst voor bedrijven bedoeld. Tegenwoordig kun jij ook bijvoorbeeld een zonnepaneel meenemen in de auto om je telefoon op te laden. Dit zijn erg leuke gadgets die er voor zorgen dat jij groene energie kan opwekken.